2017. június 6., kedd

Trianon megemlékezés Budapest - Hágába a diktátummal!

Másfélezres tömeg vett részt az idei, 16. Trianon Megemlékezésen a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezésében, amely egy, a budapesti Regnum Marianum Emlékkereszttől induló és a szerb, román és szlovák nagykövetségeket érintő felvonulásból, és ezeken a helyszíneken tartott felszólalásokból állt.

A Regnum Marianum Emlékkeresztnél Budaházy Edda, Toroczkai László és Incze Béla szólaltak fel, Budaházy Edda a "Hozzunk világra még egy magyar gyermeket" mozgalom nevében többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy az évi 30.000 abortusz Magyarországon pontosan annyi, amennyivel évente csökken az ország lakossága.

Toroczkai László megemlítette, hogy 16 évvel azután, hogy a HVIM tematizálta a revizionista politikai eszmerendszert, egyáltalán a trianoni nemzetgyalázásról való megemlékezést, a magyar nemzet olyan politikai helyzetbe került, hogy a kormánypárt és a legerősebb ellenzéki párt vetélkedik abban, hogy melyikük fogalmaz meg tetszetősebb üzenetet a témát illetően, utalva itt a Jobbik által felvetett Trianon emlékév körüli politikai harcokra. A HVIM küldetésével kapcsolatosan utalt arra a tölgyfára is, amelyet az első Trianon felvonuláson ültettek a Regnum Marianum emlékmű területére, és mára már szép fává terebélyesedett.



Incze Béla egyértelműsítette, hogy ő személyesen nem akarja és nem is fogja közölni egyetlen székely bácsival vagy palóc nénivel, hogy ők kéremszépen a múlt, merthogy Trianon nem a múlt, hanem nagyon is velünk élő valóság.

A rendezvényen az Identitesz - Identitárius Egyetemisták Szövetsége, valamint a Jobbik Magyarországért Mozgalom ifjúsági szárnya, a Jobbik Ifjúsági Tanács is képviseltette magát, ugyanakkor a Fidelitas ifjainak zászlai teljes egészében hiányoztak a rendezvényről.




A rendezvényen az Új Magyar Gárda Mozgalom gárdistái is felvonultak, "Önrendelkezést Kárpátaljának" molinóval üzenve, hogy noha az idei rendezvény nem érintette az ukrán nagykövetséget, azért senki nem feledkezett el Kárpátaljáról.



Ijú fehér magyar hazafiak egy csoportja szabad nemzeti és szociális Magyarországot követelt.


A Székelyek Világszövetsége képviselete az 1969-es bécsi konvenció a nemzetközi szerződésekről 52. cikkét idézte egy plakáton, valamint a trianoni és párizsi békediktátumok nemzetközi bíróságon Hágában történő felülvizsgálatának igényét fejezte ki.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése