2017. október 21., szombat

F*ck territorial integrity, self determination is the LAW - a független Katalóniáért tüntetett a nemzeti oldal igazabb fele

A független Katalóniáért, valamint a Katalóniában ezév október 1-én szervezett függetlenségi referendum erőszakos hatósági eltiprása ellen tüntetett egy nemzeti kemény mag a spanyol nagykövetség előtt, Budapesten, az Eötvös utcában tegnap gyakorlatilag egész nap.

A rendezvény hivatalos megnyitója után, délután 16.00 órától, felszólalt Csíki László, aki a Székelyek Világszövetségének hivatalos álláspontját ismertette a katalán helyzettel kapcsolatosan. Beszédében kiemelte, hogy a jövőben nem hagyhatjuk, hogy újra megakadályozzák a független székely állam létrejöttét, ahogy történt az az I. világháború idején.



Horkovics Kovázs József a Magyar Nemesi Rend tagjaként tolmácsolta gondolatait a katalán válsággal kapcsolatosan, Európa szégyenének nevezve az Európai Unió hozzáállását a katalán kérdéshez.



Deli Károly, a Magyar Igazság és Élet Pártja alelnöke szintén felszólalt. Beszédében idézte a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom hivatalos, és a jobboldalon eléggé vitatott álláspontját a katalán kérdésben, ostorozta a liberális világnézetet, a szabadkőműves társaságokat, valamint a migránskérdés és a katalán helyzet összefüggéseit is elemezte.



Csibi Barna, a Székelyek Világszövetsége alapító alelnöke felhívta a figyelmet, hogy az október 1-i katalán népszavazás során tapasztalható hatósági fellépés kimeríti az apartheid bűncselekmény tényállási elemeit.



Gaudi Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat oszlopos tagja, aktivista szólalt fel, részleteiben ismertette a katalán helyzetet, felhívva a figyelmet, hogy akik ebben a kérdésben a spanyolok oldalára helyezkednek, azok gyakorlatilag szembehelyezkednek akár a székelyek, akár az elszakított területek magyarságának érdekeivel. A katalán harcot a szabadság szuperexpresszének nevezte, majd telefonon kapcsolatot létesített Jordi Baiget katalán képviselővel, aki üdvözölte a tüntetőket, kitartásra szólítva fel őket is, de a katalánokat is.






Végezetül Gyetvai György, a Magyarok Világszövetsége képviseletében szintén kiemelt néhány gondolatot, felháborodását fejezte ki a spanyol agresszió miatt, valamint felszólította Fülöp spanyol királyt, hogy vesse latba befolyását és állítsa le az agressziót.



A rendezvényre a katalán zászlókat Gaál István szerezte, a rendfenntartásért Pilán László felelt. A rendezvényt a Székelyek Világszövetsége jelentette be.











A rendezvény után a Huntv vendégeként szerepeltek az SzVSz tagjai, ahol Horkovics Kovács József meghívására a katalán ügy és a székely ügy összefüggéseit vitatták meg.

 Kapcsolódó: A katalán függetlenség mellett szervezett szolidaritási megmozdulást Budapesten a Spanyol Nagykövetsége előtt az SZVSZ (szabadszekely.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése